Bruk av tvang under opphold i institusjon - ny forskrift!
I april vedtok Stortinget ny gjennomføringsforskrift som omhandler bruk av tvang i institusjon. Den 1. november trer forskriften i kraft.
I april vedtok Stortinget ny gjennomføringsforskrift som omhandler bruk av tvang i institusjon. Den 1. november trer forskriften i kraft.
Norsk pasientregister har levert oversikt over ventetider og pasientrettigheter pr 2. tertial 2016. Gjennomsnittlig ventetid er 35 dager og det er to dager kortere enn i 1.tertial i 2016.
Årsmøtet i Fagrådet vedtok i 2014 en ny visjon for Fagrådet; Mangfoldig, tilgjengelige og helhetlig tjenester i et samlet rusfelt.
Akan lanserte 26.oktober sin nye Akanapp, et mobilt bokmerke. Appen er en lederverktøy rettet spesielt mot små og mellomstore bedrifter innenfor bygg og anlegg.
Skribent og rusavhengig Sturla Haugsgjerd i Foreningen Tryggere Ruspolitikk (FTR) har oppfordret Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO) til å ta et prinsipielt standpunkt mot kriminalisering av narkotika.
proLAR lanserte 20. oktober sin "bruker til bruker" rapport etter en brukerundersøkelse gjennomført i 2014. Brukerundersøkelsen hadde som målsetning å få vite mer om hvordan folk i LAR opplever LAR-systemet til daglig, samt å få en bedre innsikt i hva proLAR burde ha fokus på fremover.
Bedringshistorier gir håp.
Programmet til Fagrådets Ruspolitiske Seminar 8. desember er klart. Seminaret har overskriften «Bruk og besittelse av narkotika. Straff – sanksjoner – avkriminalisering?» og skal være på Gamle Museet i Dronningensgate 4 i Oslo.
– Jeg foreslår at vi skal gi hjelp i stedet for straff og at folk som bruker og er i besittelse av narkotika for eget bruk - i stedet for bøter og fengsel, skal få helsehjelp, sa Bent Høie til NRK 5. oktober. Nå kommer han til Fagrådets ruspolitiske seminar 8. desember!
"Jeg syns det var en stor lettelse å treffe andre" (...deltaker i selvhjelpsgruppe).
I forslag til Statsbudsjettet 2017 foreslås det å flytte stimuleringsmidlene, som de 7 regionale kompetanesenterne for rusmiddelspørsmål (Korus) har forvaltet, over til fylkeskommunene hvor de innlemmes i folkehelsearbeidet.
Hvordan snakker vi om seksualitet, kjønn og identitet i rusbehandling?