Bent Høie tar til orde for en kraftig omlegging av norsk narkotikapolitikk, der de som tas for bruk av narkotika skal følges opp av helsevesenet, ikke justissystemet. Fagrådet har tidligere kalt dette et paradigmeskifte hvis det gjennomføres. Det er all grunn til å tro at de nye tonene fra helseministeren høster applaus i Arbeiderpartiet.

- Det er et gledelig initiativ fra Høie, som han reiser inn i programdiskusjonen i Høyre. Jeg håper han får gjennomslag, sa Hadia Tajik, justispolitisk talsperson for Arbeiderpartiet til Dagbladet i oktober.

Hun leder også programarbeidet i Arbeiderpartiet. Der sitter også Aps helsepolitiske talsperson Torgeir Micaelsen (bildet). Han kommer også til Fagrådets ruspolitiske seminar! Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen har stått i spissen for partiets helseutvalg og ruspolitikk de siste årene og kan være en ministerkandidat om det blir regjeringsskifte neste høst.

Tidligere i år hadde Tajik og Micaelsen en kronikk på trykk i Dagbladet, sammen med tre andre Ap-politikere «Sterkt rusavhengige går til grunne i fengslene våre fordi vi straffer dem i stedet for å gi dem behandling». Fagrådet ser fram til innlegg og debatt mellom partitoppene!

Overskriften på Fagrådets ruspolitisk seminar er «Bruk og besittelse av narkotika. Straff – sanksjoner – avkriminalisering?» Seminaret med samme overskrift ble avlyst i mai på grunn av hotellstreiken.

Det endelige programmet offentliggjøres på fredag.

Seminaret vil foregå på Gamle Museet i Dronningensgate 4 i Oslo.