Sikre deg en av de siste fysiske plassene på jubileumskonferansen!
Vil du på konferanse? Det er fortsatt igjen noen få plasser til konferansen Hjernen og rus 19. oktober. Digitale billetter er selvsagt mulig å bestille helt fram til 15. oktober.
Vil du på konferanse? Det er fortsatt igjen noen få plasser til konferansen Hjernen og rus 19. oktober. Digitale billetter er selvsagt mulig å bestille helt fram til 15. oktober.
Rent brukerutstyr er en viktig del av smittevern og det skadereduserende tilbudet i Norge.
Bruk av narkohunder til demonstrasjon og søk på skoler avvikles, sier Politidirektoratet.
Norge får ny regjering og ny helse- og omsorgsminister. Hvilke partier det blir som skal danne regjering vet vi ikke, men vi har dristet oss til å "synse" om hva en ny regjering vil bety for ruspolitikken.
Grete Flemmen og Henrik Loe ved St. Olavs hospital forsker på ruspasienters somatiske helse og høyintensitetstrening som medisin. I 2020 ble det etablert et nasjonalt nettverk for å fremme denne behandlingsformen innen psykisk helse og rus.
Mer poliklinikk og færre døgnplasser i tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) er fremtiden, sier ny modell. Den utviklingen er allerede i gang, sier vi.
22. september er dedikert til pårørende. Dagen markeres nasjonalt og lokalt med mange ulike innfallsvinkler. Vi har laget film.
Situasjonen er alvorlig. I 2020 døde 324 mennesker av overdose. Actis og Fagrådet skrev et brev til helseministeren før sommeren og ba departementet iverksette gransking, som førte til at departementet inviterte ni sentrale aktører på rusfeltet til krisemøte.
Et bredt knippe av aktører står nå sammen og peker på urimelige forskjeller knyttet til trygdeutbetalinger ved langvarige innleggelser innen rus- psykisk helse sammenlignet med somatiske avdelinger.
En rekke ulike organisasjoner innen psykisk helse og rusfeltet har gått sammen for å arrangere en årlig nasjonal konferanse for å sette menneskerettigheter, medborgerskap og medbestemmelse på dagsorden.
Et økende behov for små tiltak, som er særskilt individuelt tilrettelagt, gjør nå at Fossumkollektivet utvider sitt barnevernstilbud med fire nye enheter.
– For å bekjempe overdosedødsfall, innfører vi nå et «angrekort» for alle som har tatt en overdose og overlevd. Hvis de ikke sier ja til hjelp umiddelbart, kan de angre seg og komme tilbake til en åpen dør, sier helseminister Bent Høie (H) til NRK.