Tips til journalskriving
Hva er vanskelig i livet til den du snakker med? Hvorfor har hun/han det vanskelig nå og hva tenker pasienten selv om situasjonen? Hva anbefales som tiltak for å hjelpe?
Hva er vanskelig i livet til den du snakker med? Hvorfor har hun/han det vanskelig nå og hva tenker pasienten selv om situasjonen? Hva anbefales som tiltak for å hjelpe?
Antall nye heroinbrukere kan være på retur viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet. Cannabis er fremdeles det mest brukte illegale rusmiddelet.
Femten personer fikk løpe gratis under Oslo Maraton i helgen – på grunn av et samarbeid mellom Oslo Maraton, Rådet for psykisk helse og Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.
Rådgiver i Fagrådet - Rusfeltets hovedorganisasjon, Torhild Kielland, fikk 14.september Medspillerprisen fra CREMAH. Prisen ble delt ut under markeringen av 40 års jubileum for musikkterapiutdanningen ved Norges Musikkhøyskole og CREMAHs 10-års jubileum.
I underkant av 33 000 pasienter mottok behandling i tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) i 2017, dette er på samme nivå som i 2016.
Dorte Gytri, med brukererfaring fra psykisk helsevern, satte standarden på hva brukermedvirkning handler om, på helsedirektoratets lanseringskonferanse om pakkeforløp for psykisk helse og rus onsdag 12. september.
Hvorfor får brukerorganisasjonene på rusfeltet kun fire minutter på Helsedirektoratets lanseringskonferanse for pakkeforløp? Det kulturelle innslaget har fått tildelt femten minutter. Er dette viktigere enn det kunnskapsperspektivet vi representerer? Har vi ikke kommet lengre?
Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon ansatte i juni Berit Simenstad som ny redaktør for rus.no (tidligere tidsskriftet Rus&Samfunn). 1. september startet hun og er allerede i full gang med oppgavene.
De fleste av presentasjonene fra Rusfeltets fagkonferanse 5.-6. september, "Rusbehandling - kunnskap, relasjon, mening og håp" er nå tilgjengelige.
Tirsdag 4. september besøkte ny redaktør for rus.no (Rus&Samfunn) Berit Simenstad, leder i Fagrådet Jan Gunnar Skoftedalen og rådgiver Torhild Kielland klinikk for rus og avhengigsmedisin ved St. Olavs hospital.
Fra 1. februar 2018 kan alle som er smittet av hepatitt C få behandling. Men først må folk vite at de er smittet. Det å vite at en er smittet er i dag en av de største utfordringene sier ekspertene. proLAR-Nett har i samarbeid med Fagrådet - Rusfeltets hovedorganisasjon etablert Hepatittbussen.
Vinner av Rusfeltets pris for godt rusfaglig arbeid gikk i år til Geir Henrik Iversen, fagsjef ved Haugaland A-senter.