Vi drikker mindre alkohol enn før!
Det forteller rapporten "Rusmidler i Norge" 2016 som i hovedsak bygger på offentlige data fra Statistisk sentralbyrå (SSB), Kripos, Toll- og avgiftsdirektoratet og Skatteetaten.
Det forteller rapporten "Rusmidler i Norge" 2016 som i hovedsak bygger på offentlige data fra Statistisk sentralbyrå (SSB), Kripos, Toll- og avgiftsdirektoratet og Skatteetaten.
Det foregår nå flere debatter i rusfeltet gjennom avisartikler, kronikker og ikke minst på sosiale medier.
Hvert år arrangerer Fagrådet studietur for alle medlemsvirksomhetene for å bygge nettverk, hente inspirasjon og erfaringer fra andre land.
Som kjent publiserte Helsedirektoratet i desember 2016 ny veileder om tvangstiltak overfor personer med rusmiddelproblemer, etter helse- og omsorgstjenesteloven kapittel 10.
Folkehelseinstituttet har publisert en studie som viser at ungdom fra lavere sosiale lag drikker mer enn andre.
Helsedirektoratet publiserte denne uka ny veileder om pårørende i helse- og omsorgstjenesten.
Våren 2017 tilbyr brukerorganisasjonen proLAR for sjette gang mødre i LAR med barn under 2 år, å delta på SMIL. SMIL er et brukerinitiert og brukerstyrt prosjekt.
Fagrådet var invitert til å overvære Helse- og omsorgsminister Bent Høies sykehustale 2017 på Rikshospitalet.
For femte gang deler Fagrådet ut en ruspolitisk pris. Nå er tiden inne til å foreslå kandidater til årets pris! Prisen vil bli delt ut på Fagrådets nasjonale ruspolitiske seminar 12. mai 2017.
Møteplassene er noe av det viktigste Fagrådet legger til rette for, nettopp fordi møteplassene bidrar til nettverksbygging, erfaringsutveksling, diskusjoner, refleksjon over egen praksis og ikke minst utviklingsarbeid.
"La oss tenke over om vi selv kan ta et initiativ. Innen frivillighet, på arbeidsplassen eller som gründer... I tiden som kommer må vi alle lene oss litt mer fremover," sa Statsministeren i årets nyttårstale.
Fra 2015 til 2016 har årsverk innen rus og psykisk helse økt med 5,2 prosent.