Under Fagrådets festmiddag i Trondheim 5. november 2014 ble leder av Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, tildelt Fagrådets pris for godt rusfaglig arbeid 2014.

Prisen ble delt ut av avtroppende og påtroppende leder i Fagrådet, Erling Pedersen og Kirsten Frigstad.

Knutsen får prisen for sitt langvarig arbeid for rusavhengiges rettigheter og verdighet. Han har i mange år gått gatelangs for å hjelpe rusavhengige. Han var blant annet med å starte opp =Oslo. Knutsen er mye brukt som foredragsholder og innleder på møter, seminarer og konferanser. Han var initiativtaker til at en dag i året inviteres rusavhengige inn i Stortinget for å møte en rekke stortingspolitikere. Som leder i Foreningen for human narkotikapolitikk er han nesten ukentlig i møter på Sentrum politistasjon for unngå at rusavhengige jages rundt i byen. Han inviteres stadig av politikere for å levere innspill og kommentarer til ruspolitikken som føres sammen med andre fagfolk.

Arild Knutsen har spilt en sentral rolle i markering av Verdens overdosedag 31.august og i år var han møteleder på arrangementet i Oslo sentrum. Arild er en erklært humanist og vært aktiv i Human-etisk forbund i flere år, også i undervisning av konfirmanter og tale på konfirmasjonsfesten. I 2009 ble Arild Knutsen kåret til årets Oslo borger av Aftenpostens lesere. For to uker siden fikk Arild Amnestyprisen 2014.