Kronprins Haakon har selv spilt fotball i Asker, og kjente seg raskt hjemme på Føyka Stadion. - Dette ble da kalt "pottitåkeren" fordi det ikke var den aller beste kvaliteten på gressmatta. Jeg spilte litt som keeper først og så på midtbanen, men jeg var ikke noe stort talent, sa kronprins Haakon til pressen.

I dag er gressmatten jevn og fin med kunstgress. Kronprinsen og kronprinsessen fulgte interessert med på kampen og var imponert over både spillet og hvilke resultater gatelagsprosjektet har fått.

Dette er et utrolig fint, bra tilbud til de som enten har eller har hatt en rusutfordring. Her kan de komme i gang med rutiner og rett og slett få livskvalitet gjennom idrett.

Kronprins Haakon til gatelaget.no

Asker og Stabæk har ambisjoner om å utgjøre en forskjell i egen kommune for mennesker som sliter med rusutfordringer. Lite visste de da de startet for ti år siden - at dette skulle bli et nasjonalt prosjekt - i dag med 30 gatelag i hele Norge, blant dem i alle klubbene i Eliteserien.

Rundt 1200 spillere var med på treninger i 2022. 240 av dem tok steget over i lønnet arbeid, skole og arbeidstrening i løpet av fjoråret. 

Vi gratulerer med imponerende resultater.