Med høytidelig inngangsprosesjon og offisiell åpning ved ordfører i Vestre Toten, Stian Olafsen, var det duket for nasjonal turnering i Storhallen på Raufoss. Ordføreren understreket fellesskapet, motet, respekten og gleden som rammer for turneringen. 

Daglig leder i Fotballstiftelsen Arne Knoph fulgte opp med å understreke at  "Det er ingen grenser for hva vi kan oppnå. Sammen." Han fortalte også om det nye slagordet for gatelagene "Samhold på ekte" - et sitat fra en av gatelagsspillerne.

Alle deltagerne på turneringen fikk både genser og armbånd med slagordet "Samhold på ekte". 

Raufoss fotball har en entusiastisk gjeng, med daglig leder Asgeir Sveen og trener og materialforvalter for gatelaget Tommy Fyhn, i spissen. De har lagt ned utallige timer i forkant. Smitteavgrensninger er gjort og gleden over endelig å få spille Nasjonal Turnering for første gang på to år var stor. 

I inngangsprosesjonen var allerde ti lag på plass - hele 24 lag deltok i turneringen og kom til etter hvert som snøværet tillot bussene å komme fram. I tillegg til ivrige spillere var en rekke trenere og støtteapparat på plass.

24 gatelag deltok på turneringen: Asker, Bodø/Glimt, Brann, Bryne, IF Fram, Fredrikstad, HamKam, Jerv, KFUM, Kristiansund BK, Lillestrøm, Moss, Molde, Notodden, Odds Ballklubb, Ranheim Fotball, Raufoss Fotball, Sandefjord, Start, Strømsgodset, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund  

Nina Christiansen fra Oppfølgingstjenester i avdeling Friskliv og mestring i Fredrikstad kommune var på plass som støtteapparat og samarbeidspartner med Fredrikstad Fotballklubb. 

Det samme var Aina Rype fra Oppfølgingstjenesten, avdeling rus og psykisk helse i Asker kommune. Gatelaget i Asker startet som landets andre gatelag og har vært et forbilde for andre gatelag i hvordan rus- og psykisk helsetjenestene er inkludert som støtteapparat i gatelagene. I tillegg har Asker gått foran med et godt eksempel i hvordan de kan samarbeide tett med lokale politikere og hente støtte og anerkjennelse fra disse.

Fagrådet takker for invitasjonen og heier videre på muligheten til å oppleve samhold på ekte.