Her kan du lære mer om hvordan trening som medisin kan bidra til å skape en bedre fremtid og økt livskvalitet for pasienter innen rus- og psykisk helse!

Vi er veldig stolte av programmet. Klikk her for å ta en nærmere kikk.  (PDF, 471KB)

For påmelding klikk her

Filmpremiere!

Rådet for Psykisk helse og Rusfeltets hovedorganisasjon har i samarbeid med Ellevill Produksjon laget en kortfilm med erfaringskonsulentene Pål Berger og Steffen H. Gunnerud, og spesialfysioterapeut Karine Hansen i Blå Kors Skien.

De tre representerer kremen av hvordan ansatte kan tilby fysisk trening som viktig del av en recoveryprosess; enten i sykehus, i regi av Frisklivssentraler eller gjennom treningskontaktordningen. De har også lang erfaring med hvordan en kan sikre sårbare overganger mellom hjelpeinstanser. 

Alle tre vil være til stede på fagkonferansen og selv presentere filmen sammen med Werner Fredriksen fra Rådet for Psykisk helse og Torhild Kielland fra Rusfeltets hovedorganisasjon.  

Klikk her for å se hele programmet for fagkonferansen. (PDF, 471KB)

Informasjon

Mange med rus- og/eller psykiske lidelser har forkortet levetid på 15-20 år sammenlignet med den øvrige befolkningen. Pasienter med samtidige rus og psykiske lidelser kan leve opp til 35 år kortere, på grunn av mangelfull somatisk utredning og behandling. 

Interessen rundt forskningen som viser at høyintensitetstrening (HIT) har stor positiv effekt på helsa, har økt kraftig de siste årene.

Klikk her for å lese mer om trening som medisin