Den offisielle åpningen skjedde ved at Erna Solberg satte i gang høytrykkspyleren i den flotte vaskehallen. En vaskehall som er lys, ren og trivelig med moderne utstyr.

Åpningen har vært utsatt siden november, men utsettelsen har gitt mye erfaring. Prosjektleder Pål Henriksen kunne fortelle at de allerede har ansatt fem nye medarbeidere. Alle som ansettes får fast stilling med ryddige arbeidsforhold. 

I sin hilsen roste statsminster Erna Solberg arbeidet som gjøres ved Såpa og hvor viktig inkludering i arbeidslivet er. Alle som har møtt noen motbakker i livet må få en anledning til å vise hva de kan og oppleve mestring og fellesskap. I det arbeidet er vi avhengig av ideelle organisasjoner og bidrag fra næringslivet slik vi ser i dette prosjektet.

Statsministeren fortalte også medarbeiderne på Såpa at fra høsten vil det bli mulig å ta fagbrev som bilpleier til stor jubel fra medarbeiderne.

Samarbeid med næringslivet
Såpa er etablert i samarbeid med bilfirma Erik Arnesen AS. Firmaet har sponset utstyret i hallen og gir faglig veiledning. Erik Arnesen AS har en medarbeider utplassert på Såpa for å gi medarbeiderne opplæring. Såpa har ansvaret for klargjøring for alle biler som selges fra bilfirmaet. Prisen per bil er noe dyrere enn enn tidligere, men det er en del av vårt samfunnsanvar sier Lars Erik Presterud, konsernsjef i Erik Arnesen AS. Han lovpriser samarbeidet med Frelsesarmeen og trekker spesielt frem regionleder i Frelsesarmeen, Frode Woldsund. Woldsund er også styremedlem i Fagrådet.

Fagrådets leder, Jan Gunnar Skoftedalen, sendte en hilsen på vegne av rusfeltet. I sin hilsen vektla han Frelsesarmeens vilje til å etablere nye tiltak som er av betydning for den enkelte.

Det er umulig å ikke bli imponert over det dere i Frelsesarmeens rusomsorg får til. Mennesker gis muligheter gang på gang, finner løsninger og etablerer samarbeid.

Jan Gunnar Skoftedalen

Samme dag som Såpa ble åpnet kom evalueringen av opptrappingsplanen for rusfeltet, som viser at vi lykkes dårligst med å få rusavhengige i arbeid. Såpa bilpleie er et tiltak som viser at det er mulig.

Fagrådet ønsker alle på Såpa bilpleie lykke til videre med driften.