Det var utviklingsminister Dag Inge Ulstein som foretok den offisielle åpningen. Her klipper han over snoren, for anledning en bandasje, sammen med nestleder i Frelsesarmeen, Bente Gundersen.

Det har vært en lang prosess, fra Frelsesarmeen fikk i oppdrag fra regjeringen i 2016 å etablere en gatehospital i Bergen etter samme lest som i Oslo, til bygget i dag står ferdig som en moderne institusjon. Meningen var å etablere hospitalet sentralt i Bergen, men det viste seg å være vanskelig å finne godkjente lokaler i sentrum.

Gatehospitalet er derfor lokalisert i naturskjønne omgivelser på Garnes i Arna. Det er på utsiden av Bergen sentrum, men som Knut Haugvær sa i sin innledning: (Haugvær var tidligere leder i Frelsesarmeens rusomsorg og var den som skulle få tilbudet opp og gå)

– Dette er ikke et drop-in tilbud, dette er sykehus med planlagte innleggelser. Pasientene vil ha glede av de flotte omgivelsene.

Personalet er sykepleiere, vernepleiere og leger. Det er 14 gode og store enerom samt fellesarealer. Huset er en tidligere skole som Frelsesarmeen eiendom har kjøpt og bygget om.

Bergen kommune var representert ved byråd Lubna Boby Jaffery, som hilste gatehospitalet velkommen inn i kjeden av tiltak i Bergen. -Vi trenger alle gode krefter for å gi våre innbyggere et godt tilbud, sa hun i sin hilsen til de ansatte og ledere ved hospitalet.

Fagrådets leder, Jan Gunnar Skoftedalen, var tilstede på åpningen, hilste på vegne av rusfeltet og overrakte et vakkert trykk. Han oppfordret til godt samarbeid med Bergen kommune, Helse Bergen og de andre ideelle tiltakene i Bergen.

Han vektla i sin hilsen at kvalitet måles til slutt i møtet med den enkelte pasient. De første pasientene har ennå ikke kommet, men vil være på plass i begynnelsen av mars. ConnieN

Ingen åpninger uten gode kulturinnslag; Frelsesarmeens gatefotballs band med ConnieN underholdt med tre vakre og tankevekkende sanger. I tillegg til gatefotball har Frelsesarmeen flere tiltak i Bergen. Det er Bakkegaten bo og omsorgssenter og Gatesykepleien.

Fagrådet gratulerer Frelsesarmeen med åpning av gatehospital i Bergen.