Det er bare å ta av seg hatten (og få på joggeskoene). Idretten Skaper Sjanser og Fotballstiftelsen gjør en stor forskjell i mange folks recoveryprosess. 

Dobling av gatelag - for andre gang!

Første gang det var Nasjonal turnering på Nadderud, deltok sju gatelag. Andre gang 13 og i år deltok hele 27 gatelag. I løpet av to dager ble det spilt 72 kamper der nærmere 400 spillere deltok. "En fantastisk idrettsfest. Og vinnere i alle ordets betydninger", skriver gatelaget.no på sin nettside. 

Denne nasjonal turneringen var den største vi har hatt og alt gikk rett og slett strålende. Det var full fart i to dager, strålende fra åpning/innmarsj til premieutdeling og hjemreise. Nasjonal turnering har blitt et gigantarrangement. 
Arne H. Knoph, daglig leder, Fotballstiftelsen

Teamwork

Lagarbeid er det også blant syklistene i Idretten Skaper Sjanser. 29 utøvere fra tre av sykkelgruppene gjennomførte rittet Bergen-Voss i suveren stil. 170 kilometer med lagarbeid fra start til mål.

Under etappene i Tour de France ble to damer historiske da de som kvinner, for første gang i Tourens over 100 årige historie, passerte målstreken. 2022 var også første gang verdens største sykkelritt åpnet opp for et amatørlag. "Vi er takknemlige", skrev Idretten Skaper Sjanser på sin Instagramkonto.  

Da startskuddet gikk for proffsyklistene i Arctic Race i Tromsø 5. august, lå utøverne i Idretten Skaper Sjanser foran i løypa. De startet grytidlig om morgenen, men syklet nøyaktig samme etapper som proffene. På fire dager tråkket syklistene nærmere 700 kilometer.

Det å beskrive de siste fire dagers reise er vanskelig. Det er helt naturlig at følelser kom etter målpassering, og for "the record": Vi gråt stolt av glede alle sammen. Utøvere, trenere, ledere, støtteapparat, samarbeidspartnere og arrangøren Arctic Race of Norway.
Idretten Skaper Sjanser, Instagram

Alle mennesker har ressurser

Gjennom organiserte treninger får folk med rusproblemer ny identitet som idrettsutøvere. De opplever sunn rus gjennom mestring og fellesskap, sier daglig leder i Idretten Skaper Sjanser Morten Nyborg. 

På gatelaget.no finner du over 20 artikler om Nasjonal fotballturnering, mange av dem saker direkte fra klubbenes sider og noen saker produsert av Fotballstiftelsen. Så klikk deg inn og kos deg. 

For å se flere bilder og oppdateringer fra sykkelrittene - klikk deg inn på Idretten Skaper Sjanser sin Instagramkonto.