Bak Huset står brukerorganisasjonene Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Prolar Nett og A-larm. Huset er strategisk plassert midt i Bergen sentrum, mellom kinoen og Den Nationale Scene. Foreløpig er Huset åpent tre dager i uken fram til klokka 22.00. Drømmen for Preben og de andre på Huset er å være døgnåpent hele uka.

Huset i Bergen er ett av svært få brukerstyrte væresteder for mennesker i Norge som bruker eller har brukt rusmidler. Café Exit i Tromsø og Narvik er kanskje de stedene som enklest kan sammenlignes med Huset. Café Exit driftes av brukerorganisasjonen MARBORG

På Rusfeltets fagkonferanse "Hjertet og rus" 18.-19 januar kommer daglig leder for Huset Preben Nielsen for å snakke om "Empati fremfor sympati – Hvorfor det er viktig med et brukerstyrt hus i Bergen?"
Se hele programmet ved å klikke her.
For påmelding klikk her.

Rådgiver i sekretariatet Torhild Kielland var innom Huset for noen uker siden og daglig leder Preben Nielsen fortalte henne at mange er nysgjerrige på hva Huset er og hva de tilbyr folk som stikker innom. Media har vært veldig interessert og ikke minst positive, fortalte Nielsen takknemlig. 

Dagene er travle for det nyetablerte tilbudet og det er mye som skal koordineres. Alt fra daglige oppgaver med matlaging og vasking til koordinering av frivillige og å jobbe for mer ressurser til stillinger. Han er uansett stolt over hva de har fått til så langt og ser fram til å utvikle Huset videre. 

Dere kan høre mer om Huset på vår fagkonferanse 18.-19. januar i Bergen.