En helt genial gratis app er nå publisert og tilgjengelig på Google Play og App Store. Navnet er Tankevirus og det er bare én ting å si: Last ned!

Appen er utviklet i samarbeid med Helsedirektoratet. Appen er trygg, enkel og krever ingen innlogging.

Tankevirus er en video-app, litt som Netflix eller nettspilleren til NRK. Forskjellen er at videoinnholdet er skreddersydd for at du skal få det bedre med deg selv og gruble mindre. 

Morsom vri på viktig kunnskap 

Visste du at hver dag har 95 prosent av oss tanker med depressivt, angstfullt eller tvangspreget innhold? Så hvorfor er ikke 95 prosent av oss pasienter i psykisk helsevesen?

Forklaringen er enkel: Alle har overdrevent negative tanker, men ikke alle tror på dem.

Appen gir deg en morsom vri på kunnskapen om frykt og tunge tanker. Psykolog og forsker Hanne Brorson byr på seg selv og formidler med enkle ord og videoeksempler hvordan vi kan "fange" våre egne tankevirus (negative tanker) og håndtere dem med ulike "vitaminer." Metaforene "virus og vitaminer" gjør at komplekse psykologiske sammenhenger blir tydeligere og en kan se på seg selv med mildere øyne. 

Hver morgen i tre uker mottar du et nytt videotips som hjelper deg med å avsløre tankevirus i hverdagen, eller gir deg trening i å bruke psykologiske vitaminer i møte med infiserte tanker. Appen tester også ditt psykologiske immunforsvar før og etter opplegget, slik at du kan se med egne øyne om de psykologiske vitaminene har hjulpet eller ikke.

Alle kan nyttiggjøre seg appen

Appen er for alle. Den kan fungere alene eller som utgangspunkt for mer dyperegående behandlingsopplegg for både rus- og psykiske problemer. Den er også ypperlig for diskusjoner og prosesser med unge mennesker i vanskelige livssituasjoner. Appen er også nyttig om en bare er nysgjerrig på hvordan negative tanker og følelser påvirker en i hverdagen. Blant flere så har sekretariatet i Fagrådet deltatt som testpersoner for appen og kan av den grunn anbefale den på det varmeste.

Hanne Brorson lærer deg gjennom appen å avsløre "tankevirus" og hvordan en kan finne fram til psykologiske "vitaminer". Med andre ord lærer du hvordan ditt psykiske immunforsvar virker og hvordan du kan styrke det. 

Klikk her for å laste ned appen på App Store

Klikk her for å laste ned appen på Google Play