Asplins sak har pågått i flere år da Helsetilsynet har ment at Asplins praksis ikke er i tråd med faglige retningslinjer. Med de nye endringene av retningslinjene for legemiddelassistert rehabilitering er det mulig at helsemyndighetene ser saken i nytt lys. Ankesaken var berammet til tirsdag 23. april og skulle gå over tre dager.

Fredag 19. april skriver Asplin følgende på sin Facebook-side:
"Enda en gang er rettsaken min utsatt! Paradoksalt nok fordi Helsetilsynet har gitt meg tilbake forskrivningsretten som de feilaktig fratok meg for 4 år siden. Hvorfor det kom akkurat nå, rett før rettsaken skulle starte, er ikke godt å si, men det virker ikke tilfeldig. Antagelig håper Staten at jeg nå skal droppe saken. Men det er ikke egentlig meg saken handler om, men de tusener av narkomane som ikke får riktig behandling. Fordi Staten rir prinsipper som har gått ut på dato". 

- Vi er rustet til tennene for en ny runde i retten

Asplin viser til gode resultater for eget arbeid og peker også til Sverre Eikas arbeid. Han beskriver at vedtaket mot han hadde fatale konsekvenser for noen av pasientene - og at dette bidro til at mange leger i dag, kvier seg for å hjelpe pasientene. Han understreker at mange av pasientene er blant de sykeste i samfunnet og ikke ønsker annet enn å holde seg friske og å "slippe å skaffe penger til dagens dose med gatedop".

Advokat Synne Bernhardt og Stig W. Asplin vil ikke droppe saken. På Facebook skriver Asplin: "Vi er rustet til tennene for en ny runde i retten".

Les mer i Rus & Samfunn (rus.no)