Turneringen startet med en oppvisningskamp mellom regjeringen og landslaget i gatefotball. Kampen endte 5-5 og regjeringen vant straffesparkkonkurransen.

For regjeringen spilte Sandra Borch, Anette Trettebergstuen, Sigbjørn Gjelsvik og Trygve Slagsvold Vedum sammen med flere statssekretærer. Statsminister Støre var lagleder.

Landslaget i gatefotball skal til USA og delta i VM Homeless World Cup senere i år. I sin hilsen sa statsminister Støre; 

Gjennom gatefotball får mange som har opplevd utenforskapet, en ny tilhørighet, mestring og fellesskap - og for mange er deltakelse i gatefotballen en seier i seg selv. Med den samme ballen, på den samme løkka, og med de samme spillereglene, så blir vi alle like - og vi spiller hverandre gode! Dette er ett av flere gode eksempler på frivillighetens avgjørende bidrag for folk. Dette er en av flere grunner til at det er viktig for regjeringen å prioritere frivillighet. Takk til Frelsesarmeen og alle andre frivillige organisasjoner som gjør dette mulig! Jeg ønsker alle spillerne lykke til på NM i helgen - og så skal vi heie på gatelaget som skal til VM i USA i juli.

400 hundre spillere 
Frelsesarmeen arrangerte første NM i gatefotball i Trondheim i 2007. Den gang var det fem lag som deltok, i 2023 var 37 lag påmeldt. Arrangementet foregikk på Kadettangen i Bærum. Nesten 400 spillere var til stede denne helgen. På landsbasis samler gatefotballen rundt 1200 spillere.

#merennbare
Gatefotballen til Frelsesarmeen er så mye mer enn fotball. Det handler om aktivitet, felleskap og mestring. 

Dette handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. Vi kan vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom alle disse tiltakene.
Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg

Boliger
Frelsesarmeen har en satsing på boliger og i forkant av turneringen var det en boligdebatt om fremtidens boliger.

I dag er det for mange mennesker som er bostedsløse (ca 4000) og mange bor i ikke tilfredsstillende boliger.
Leder i Rusfeltets hovedorganisasjon

Jan Gunnar Skoftedalen deltok i debatten og savnet action fra politikerne. - Vi har kunnskapen og vi har visst det lenge, nå trenges det handling, sa Skoftedalen. Stortingsrepresentant Dag Inge Ulstein (KrF) var tydelig på at det aller mest handler om holdninger og verdispørsmål.

- Pengene finnes, det kreves vilje, sa Ulstein til applaus fra de mange spillerne som hørte debatten. Samtidig var han helt klar på at han som tidligere statsråd og stortingsrepresentant har sin del av ansvaret for at dette arbeidet går for sent.