Nær 400 spillere fordelt på 40 ulike lag var påmeldt NM i gatefotball og det sydet av liv på Kadettangen gjennom hele helgen. Det var stor fotballglede og mye fellesskap.

Høytidelig var det også - med innmarsj av spillere og ledere, og offisiell åpning av ordfører i Bærum og Frelsesarmeens ledere. 

Det handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. 

Frode Woldsund, styremedlem i Fagrådet og regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg (sitat hentet fra Frelsesarmeens Instagramkonto)

Gatefotballen er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern gjennom fellesskap og aktivitet på samme måte som sykling, seiling, musikk og en rekke andre aktiviteter og tilbud. For alle aktivitetene er begrepet - "mer enn bare" gjennomgående. Enhver aktivitet gir mer enn bare aktiviteten. Mestring, fellesskap og glede blir vel så viktig som aktiviteten.

Mange av våre brukere gir uttrykk for at å delta i gatefotballen er befriende, og de slipper å "skjule" sin historie eller måtte fortelle om sin bakgrunn. Her er det få spørsmål.  
Frode Woldsund.

I løpet av helgen dukket både statsminister Erna Solberg, kulturminister Abid Raja og finansminister Jan Tore Sanner opp ute på banen og gav sin hyllest til spillere og arrangør. Det gjorde også mange av Frelsesarmeens gode støttespillere. Arrangementet fikk også plass i Dagsrevyen søndag 5.september.

Alle deltakere er vinnere, men vi gratulerer Agder damelag og Hveita United Trondheim herrer som norgesmestre.