Styremedlem og leder av brukerorganisasjonen FHN, Arild Knutsen, er på plass i Wien sammen med kollegaer fra FHN. RIO og Preventio er også på plass med en delegasjon. FHN og RIO arrangerer i morgen tirsdag hvert sitt sideevent.

Norske myndigheter har en også offisiell delegasjon som deltar i forhandlingene om resolusjonene fra møtet i Wien. Det er Torbjørn K. Brekke, fagdirektør i Helse- og omsorgsdepartementet som er årets assisterende leder for den norske delegasjonen. Han er en av veteranene fra de årlige forhandlingene i FN. Les mer om Brekke under.

Norge i en særstilling

Møtene i CND er godt kjent for "The Vienna spirit" - at alle skal være enige for å unngå avstemning. For første gang ser det ut til at enighet er vanskelig. Det skyldes det krevende bakteppet som krigen i Ukraina skaper. Mange land sender justispolitikere til møtene og ikke helsepolitikere. 

"Norge er i særstilling et land som fremmer verdien av at det sivile samfunn deltar sammen med myndighetene i utformingen av politikk og vi gleder oss til å dele med folk fra rundt om i verden, alt det som skjer i den ruspolitiske brytningstiden vi nå er inne i".
Sitat fra Arild Knutsens Facebook-side.

I dag starter det hele med at delegater fra medlemslandene holder sine åpningsinnlegg.

155 sideevents på fem dager

I løpet av de fem dagene møtet varer, arrangeres hele 155 sideevents med stor bredde i temaer. Sideeventene foregår ved siden av møtene i plenum og arrangeres av ulike land og organisasjoner.

Norge står som arrangør av et sideevent med tittelen: "Preventing Overdoses, Saving Lives." I tillegg støtter Norge et sideevent arrangert av Portugal om "Evaluering av narkotikapolitikker i lys av menneskerettigheter".

Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) og brukerorganisasjonen RIO deltar som nevnt begge på møtet i Wien med sideevent.

LES MER OM FORHANDLINGENE I WIEN PÅ RUS.NO

— Et allerede anstrengt forhandlingsklima blir ikke bedre av den nåværende internasjonale situasjonenLes intervju i Rus & Samfunn med Torbjørn K. Brekke. Som fagdirektør i Helse- og omsorgsdepartementet har han deltatt i forhandlingene i Wien i en årrekke.

Her er nettsiden til FN's narkotikakommisjon.