- Dette e bare banebrytende ... Og så utrolig spennende. Huset Bergen åpner Natthuset. E så stolt av å jobbe med så mange utrolig dyktige mennesker.
Morten Sommerbakk på sin Facebook-side, erfaringskonsulent for Huset Bergen og leder for FHN Vestland

Onsdag 28. februar klokka 22.00 åpner Natthuset dørene for første gang. Natthuset, som har adresse i Kong Oscars gate 90 i Bergen, har tidligere vært både aldershjem og overnattingstilbud for fattige tilreisende. En hel gjeng av frivillige dugnadsfolk har vært i sving de siste dagene for å få alt ferdig. 

Huset Bergen står bak tilbudet og åpner Natthuset i tett samarbeid med Bergen kommune. Dette er virkelig en gladnyhet for Bergen som i følge TV2 har hatt massive boligproblemer for sine innbyggere med rusmiddelproblemer. 

- Vi er stolt og glad - dette er et sårt tiltrengt tilbud. Samtidig er det løft ut av fattigdom for flere - både ansatte på Huset og Natthuset, sier leder av Huset Bergen Marianne Cook Pierron på sin Facebook-side. 

Huset Bergen er et brukerstyrt hus for personer som sliter, eller har slitt med rus. Det er ikke krav om at du må være rusfri for å bruke tilbudene.

Vi gratulerer så mye med viktig arbeid. Stor respekt for arbeidet som er lagt ned og ambisjonen om å gjøre hverdagen bedre for folk som står i vanskelige livssituasjoner. Vi ser fram til å høre hvilke erfaringer Natthuset gjør seg.