Gro Helen Øiestad Nordberg er ny avdelingsleder på ARA, Ahus
Hun rykker opp fra stillingen som assisterende avdelingsleder ved Avdeling rus og avhengighet (ARA) og starter i den nye stillingen allerede i dag. Vi har tatt en prat med henne i den anledning.
I høst ble det kjent at avdelingsleder Geir Ebbestad slutter i stillingen som avdelingsleder ved ARA ved Akershus universitetssykehus (Ahus). En stilling han har hatt siden 2013. Han fortsetter i ny rolle ved ARA.
Avdeling Rus og avhengighet, Akershus universitetssykehus er ett av Fagrådets 147 medlemmer.
Gro Helen Øiestad Nordberg er allerede godt kjent med ansatte og avdelingen etter å ha vært assisterende avdelingsleder siden juni 2021. Hun har vært ansatt ved ARA siden oktober 2018. Hun kom da fra stillingen som Avdelingsleder psykisk helse og rus i Moss kommune.
Gro Helen Øiestad Nordberg har en bachelor i sosialt arbeid fra VID vitenskaplig høyskole, med tilleggsutdanning i rusproblematikk og ledelse.
Vi lurer på hva hun gleder seg mest til i den nye rollen?
- Jeg gleder meg til å gå inn i en ny rolle i en avdeling jeg har stor tro på. Jeg ønsker sammen med gode medarbeidere i ARA å videreutvikle avdelingen slik at våre pasienter opplever helsehjelpen de mottar som god, nyttig og virkningsfull. Jeg er også opptatt av at de ansatte i avdelingen trives på jobb og opplever arbeidshverdagen god, utviklende og meningsfull.
Siden dagen i dag er årets første dag er det naturlig å spørre om hvordan 2023 vil se ut for ARA? Mange av de offentlige rusavdelingene melder om krevende økonomiske tider.
- Jeg tror og håper at 2023 blir et innholdsrikt år i ARA. Tiden vi nå er inne i er krevende på ulike områder og det vil vi nok også merke i ARA, i året som kommer. Vi må i det kommende året fortsette det gode kliniske arbeidet som gjøres i avdelingen. Samtidig må vi ha fokus på hvordan vi kan videreutvikle våre tjenester både i våre døgnseksjoner og på poliklinikkene.
Mange av oss har områder innenfor rusfeltet som vi brenner litt ekstra for. For Gro Helen er det den tverrfaglig tilnærmingen og at pasientene skal få et helhetlig tilbud.
- Jeg synes TSB er et spennende fagfelt, og spesielt den tverrfaglige tilnærmingen vi har i møte med de komplekse problemstillingene våre pasienter ofte har. For mange av våre pasienter er det samtidig behandling og oppfølging avgjørende for en bedret livssituasjon. Jeg er derfor opptatt av at pasientene i TSB skal få et helhetlig tilbud. For å videreutvikle dette tror jeg det er viktig å jobbe videre med en tydeliggjøring av kompetanse og oppgaver i TSB, men også ut mot våre samarbeidspartnere. Både bruker- og pårørendeorganisasjoner, internt i sykehuset og det kommunale tjenesteapparatet. Vi er på veldig mange områder avhengig av hverandre for å få til gode pasientforløp.
ARA har et forskningsprosjekt om Avhengighet og kronisk smerte hvor Fagrådet er en samarbeidspartner. Målet med forskningen er å beskrive forekomst og mulige årsaker til kroniske smerter. Videre se sammenheng mellom rusbruk, smerter, smertekarakteristikker og livskvalitet blant pasienter med forskjellige typer rusmiddel-avhengighet. Prosjektet har fått tildelt midler fra Stiftelsen Dam til en postdoc stilling gjennom Fagrådet. Dessverre ble det avslag på søknad om forskningsmidler fra Helse Sør-Øst nå i desember, men da får vi glede oss over midlene fra Dam, sier Gro Helen Øiestad Nordberg.
Vi gratulerer Øiestad Nordberg og ser fram til videre samarbeid med avdeling for rus og avhengighet ved Akershus universitetssykehus.