Dagen ble markert med sterke historier fra tidligere og nåværende ungdommer som har fått hjelp på Fossumkollektivet, samt pårærende. Det er mulig, helt på ekte, å finne en nye og bedre vei. Jeg er en stolt og heldig styreleder.
Sylvia Brustad, LinkedIn

Fossumkollektivet hjelper barn og unge i alderen 12- 30 år. Gjennom de siste 40 årene har Fossumkollektivet vokst fra å hjelpe noen få ungdommer til i dag å ha nær 100 plasser. De har parallelt økt fra én til sju avdelinger. Jubileumsmarkeringen fant sted på Gården i Spydeberg - der det hele startet.  

En av dagens ungdommer var konferansier under feiringen og koordinerte hilsninger fra tidligere ungdommer, nåværende ungdommer, ansatte og gjester. Av økonomiske grunner var ingen samarbeidspartnere i rusfeltet til stede på feiringen, men pensjonerte ansatte, styret, tidligere ungdom, ordfører og varaordfører i Spydeberg, noen representanter fra Fossumkollektivets venner, ansatte og pasienter var inkludert.

Vi fikk oppleve ungdom som delte av sin behandlingshistorie både med humor og alvor, fikk høre unge som har lykkes, unge i ferd med å lykkes, Leila som sang så vakkert, Domenick som turte lese dikt, Daniel med venner som serverte oss velkomstdrink, vi fikk spise Theas ostekaker, se Christoffer briljere som konferansier, høre en sterk pårørendebetraktning fra en mor som står oppreist, og vel så det, takket være familiearbeidet, vi overvar historiefortelling fra Rune og Britt, og avslutningsvis; et fyrverkeri av en tale fra vår kjære styreleder Sylvia Brustad som ga oss, og særlig ungdommen, heiarop og håp.

Fra Fossumkollektivets Facebook-side

Vi gratulerer hjertligst med 40-års jubileet