Vi er så stolte og takknemlige for at flere av våre berørte står frem i episoden Storspillerne. Du får blant annet møte Bjørn og Thomas, som deler sine sterke historier. Begge har hatt stort utbytte av å gå i vår gruppe i Stavanger, og vi håper disse historiene kan bidra til å senke terskelen for å søke hjelp.
Spillavhengighet Norge

Åpen og ydmyk tilnærming

Det er sterkt å erfare hvilken åpenhet og ydmykhet som journalistene møter menneskene med, i programserien "Norge bak fasaden". Journalistene setter lys på en viktig problemstilling: Vi har aldri hatt flere spillavhengige i Norge enn nå!

Hvert år spiller nordmenn for mer enn 45 milliarder kroner. I tillegg forsvinner enome summer til utenlandske nettkasinoer. Hvordan dette påvirker både den enkelte, men også famile og venner ble omsorgsfullt skissert. Det samme med komplekse problemstillinger knyttet til hvordan folk både undervurderer eller benekter problemer, og også skjuler problemet i årevis, gjerne på grunn av skam og skyld. Les mer om programmet ved å klikke her.

Håper innsatsen vil senke terskelen for å søke hjelp

Fagrådet støtter oppmerksomheten og kunnskapen knyttet til spill og gambling som avhengighet. Vi håper at programmet, sammen med viktig innsats fra en rekke aktører på rusfeltet, vil senke terskelen for å søke hjelp.  

Akan og Kompetansesenter rus region øst har laget et 40 minutters langt webinar om pengespillproblemer som ligger åpent og tilgjengelig for alle: