Høstens Rusfagkonferanse 14.-15. september er intet unntak og presenterer flere, og en større bredde på erfaringsbaserte innlegg enn tidligere. Hele sju brukerstemmer er representert fordelt på både plenumsinnlegg og miniseminar.

En av stemmene som kommer er skuespiller, skribent og blogger Julie Winge. Hun sier:

Jeg er også edru fordi jeg vet en ting, jeg vet at jeg ikke vil ha ett glass vin. ETT GLASS VIN? Hva i alle dager skal jeg med ett glass? Nei, gi meg en kartong rødvin, en flaske vodka og litt hvitvin for sikkerhets skyld.

Erfaringskonsulent og artist Angelica Kjos kommer sammen med musikkterapeut Hans Petter Solli. Fra pasient til livsmestrer! - er deres overskrift. Fra sitt samarbeid presenterer de erfaringer på en helt unik måte.

Marius Sjømæling er en av kjærlighetens små soldater når han presenterer barn som pårørende i rusbehandling. Sjømæling er generalsekretær i bruker - og pårørendeorganisasjonen Barn av rusmisbrukere.

Recoveryprosjektet i Stavanger "Veiviserprosjektet" er ett av miniseminarene hvor prosjektsekretær med egenerfaring Irene Midttun presenterer prosjektet sammen med spesialrådgiver Inger Kari Nerheim fra Helse Stavanger.

Brukerstyrte sentre - mestring i eget tempo, er overskriften på et miniseminar der Sagatun Brukerstyrt Senter kommer med to av sine ansatte; leder for aktivitet og arbeid Kim Nybakken og leder for regional ressursbase Mariann Haukland.

Sist, men ikke minst avslutter konferansen i plenum med forfatter, musiker og terapeut med egenerfaring Roger Karlsen. Roger Karlsen er ansatt ved Kvinnekollektivet Arken og har nylig publisert boken Nykter (2016).

Få med deg en spennende fagkonferanse om recovery – det er fortsatt noen ledige plasser igjen!

Fagrådet deler ut både pris for godt rusfaglig arbeid og pris for godt ruspolitisk arbeid på konferansen. Konferansens hovedtema er å vise bredde og kvalitet i hva et samlet rusfelt får til av godt rusfaglig arbeid. Som vanlig på Fagrådets konferanser er spennvidden stor og innlederne gode. Det vil være parallelle miniseminarer hver dag med felles overskrift – dette får vi til!

Konferansen avholdes i Oslo, Radisson Blu Scandinavia hotell, Holbergs plass, og kommer rett i etterkant av Fagrådets Jubileumsmarkering 13. september på det Norske Teatret.