For tjue år siden startet Tyrilistiftelsen det de kalte Brettklubben- et tilbud for både elever/pasienter og ansatte. Målet var at snowboard skulle være med å bidra til mestring, gode opplevelser og å styrke relasjonene mellom folk. Brettklubben er i dag ledet av Hanne Lorimer Aamodt sammen med nestleder Alexander Yttervik. Det er imponerende å se hvor systematisk og gjennomført Tyrilistiftelsen har jobbet med Brettklubben gjennom så mange år.


Gunnar Engen var brettklubbens leder de ti første årene. Foto: Torhild Kielland

– Jeg har aldri trodd at du blir kvitt problemene dine ved å kjøre snowboard. Dette er en liten del av det vi holder på med i Tyrili, men for en del har det betydd ganske mye.
Gunnar Engen, pionér og grunnlegger av Brettklubben

Nominert til "Årets klubb"
Nå er Tyrili Brettklubb nominert til «Årets klubb» av Norges Snowboardforbund. Avgjørelsen faller 19. Oktober når prisen deles ut under Snowboard Awards på Vulkan i Oslo.

Tyrili Brettklubb er nominert sammen med Kongsberg Snowboardklubb, Trondheim Snowboardklubb og Varingskollen Snowboardklubb.

Tyrili Brettklubb har samlet nær hundre deltakere på brettleir hver vinter og der igjennom rekruttert en rekke snowboardkjørere og instruktører i løpet av årene klubben har eksistert.

Juryens begrunnelse:
"Tyrili Brettklubb som ligger under Tyrilistiftelsen, er en ideell stiftelse som tilbyr behandling og oppfølging av personer fra 18 år og oppover med alvorlig rusproblemer. I 1999 etablerte de brettklubben som fort ble en suksess for både medarbeidere og pasienter. Klubben har fokus på arrangementer og vi nevner Kickoff for vintersesongen i desember, brettleir med snowboard i mars som trekker over 100 deltagere (!!), instruktørkurs og surfecamp. Overskuddet klubben sitter igjen med går rett inn i å vedlikeholde en utstyrspark som medlemmene kan bruke fritt".

– Målet til brettklubben er å legge til mestring og nye opplevelser uten rus. Vi mener at pasientene våre fortjener, og har godt av, å finne ressursene sine og få erfaringer med at de får til ting. Snowboard og surfinga legger gode rammer for å delta på noe som, for de aller fleste, er godt utenfor komfortsonen og kan gi pasientene våre nye og gode mestringsopplevelser. Og dette der noe vi i Tyrili tenker er et viktig ledd i det å få et bedre liv.
Nestleder og aktivitetsansvarlig i Brettklubben Alexander Yttervik, på nettsiden til Norges Snowboardforbund

Aktivitet kan berike behandling. - Snowboard gir en mulighet til å mestre frykten man kjenner på, når man spenner begge beina fast til en planke og setter utfor ei bratt li, mener Engen.

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til den 19. oktober på Vulkan i Oslo.