Utsagnet kom under Fotballstiftelsens festmiddag 8. Desember, fra en av fotballspillerne på årets nasjonale cup i gatefotball.

I en fullsatt sal feiret 12 lag samholdet, idrettsgleden og verdien av å delta i et fellesskap og bety noe for noen. Flere av gjestene holdt taler, blant dem Tone Trøen, en av  Høyres representanter i Stortingets helse- og omsorgskomite. Hun kom til Stortinget i 2013 og la ikke skjul på hvor stolt hun er over hva  gatelagsfotballen får til. Stortinget vil ha gatefotball sa hun til stor applaus.

Grunnlegger og ildsjel Morten Nyborg fikk behørlig ros og lovord av flere. Blant annet av styremedlem i norsk toppfotball, forsvarsadvokat og tidligere håndballspiller Gunhild Lærum. Lærum var også opptatt av toppidrettens omdømme og mente at gatefotballen er et særdeles viktig arbeid i en tid der vi trenger mer fokus på dugnadsånd og samhold enn på høye lønninger. "Fotballen er ikke bare rund, den gir håp og mening også", sa Lærum.

Lagene hadde selv tatt ansvar for underholdningen og det var flere musikkinnslag fra scenen.

Torsdagen hadde lagene spilt innledende kamper og underveis var gleden og konkurranseinstinktet på topp for alle spillerne. Fagrådet takker for en hyggelig invitasjon fra Fotballstiftelsen og ønsker alle de 12 lagene lykke til med gruppefinaler og finaler.