I serien "Petter Uteligger" flyttet Nyquist ut på gata i Oslo, uten bolig og hjelpemidler i 52 døgn. TV-serien fikk store seertall da den ble sendt på TV2 i desember 2015 og januar 2016, og viste en oppsøkende filmskaper som med stor respekt skildrer møtet med miljø og enkeltpersoner på gata. Nå er Nyquist i full gang med å skape en ny serie der han tar med vennene sine fra gata i Oslo på opplevelsesturer.

Fagrådet har invitert Petter Nyquist fordi han på en glimrende måte greide å formidle lidelse og fortvilelse, men like fullt håp, kunnskap, respekt, samhold, vennskap og humor i rusmiljøet. Da han mottok Kirkens Bymisjons Brosteinspris tidligere i år uttalte Nyquist til «gatefolket»:  – Det er dere, fantastiske mennesker,  som har delt av deres hverdag, og som har gjort at vi er mange som har fått bedre innsikt og forståelse i livet på gata.

Petter Nyqvist har mottatt en rekke priser for sitt arbeid og vant blant annet Gullruten for Årets beste dokumentarserie i mai 2016.

Få med deg en spennende fagkonferanse – og la deg inspirere av Petter Nyquist og flere andre gode innledere!!

Fagrådet deler ut både pris for godt rusfaglig arbeid og pris for godt ruspolitisk arbeid på konferansen. Konferansens hovedtema er å vise bredde og kvalitet i hva et samlet rusfelt får til av godt rusfaglig arbeid. Som vanlig på Fagrådets konferanser er spennvidden stor og innlederne gode. Det vil være parallelle miniseminarer hver dag med felles overskrift – dette får vi til!

Konferansen avholdes i Oslo, Radisson Blu Scandinavia hotell, Holbergs plass, og kommer rett i etterkant av Fagrådets Jubileumsmarkering 13. september på det Norske Teatret.