I 2016 gikk turen til Roma. I år inviterer Fagrådet ansatte og ledere i medlemsvirksomhetene til Wien i Østerrike. Prinsippet er "førstemann til mølla" med påmelding til sekretariatet fagraadet@rusfeltet.no, senest innen 1. mai.

Av program kan vi foreløpig røpe at vi har booket et møte på Ambassaden med Norges ambassadør i Wien Bente Angell-Hansen som i 2016 ble valgt som leder for FNs narkotikakommisjon for ett år. Et møte med United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) er også avtalt. UNODC er spesielt interessant å besøke nå med tanke på den politiske diskusjonen i Norge knyttet til avkriminalisering.

UNODC leder globalt kampen mot internasjonal narkotikakriminalitet. Dette FN kontoret ble etablert i 1997 etter en sammenslåing av the United Nations Drug Control Programme og the Centre for International Crime Prevention. Mandatet til UNODC er å støtte medlemsland i deres kamp mot illegale stoffer, kriminalitet og terrorisme.

I samarbeid med ambassaden og østeriske myndigheter arbeider vi nå med resten av programmet. Vi skal besøke institusjoner og tiltak på behandling, skadereduksjon og lokale tiltak.

Vi skal bo midt i hjertet av Wien med Staatsoper og Kunsthistorisches Museum rett rundt hjørnet. Vi har valgt Motel One Wien Staatsoper som overnattingssted - med lovende omtale av TripAdvisor.

Pris per person er 13 000,- kr hvilket inkluderer hotell med frokost, fly tur – retur Gardermoen -Wien, transport til og fra flyplassen, transport til de ulike tiltakene vi skal besøke.

Avreise er 7. juni kl 13.55 fra Gardermoen med Austrian Airlines
Retur er 13. juni kl 10.20 fra Wien med Austrian Airlines

I Østerrike er rundt 340.000 personer avhengige av alkohol og 110.000 av medikamenter. Mellom 20.000 og 30.000 østerrikere bruker illegale stoffer. 4-6% av befolkningen strever med spillavhengighet.

Programmet legges ut så snart vi vet mer.

Fagrådet gleder seg til et nytt og spennende reisemål og ser frem til at påmeldingene tikker inn.