Ruspolitisk har Wien vært mye i media de siste årene. Mye på grunn av at FNs narkotikakommisjon har sete her, - og at kommisjonen fra 2016 er ledet av den norske ambassadøren Bente Angell-Hansen. På studieturen får vi selvsagt møte henne og et møte med United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) er også avtalt. UNODC er spesielt interessant å besøke nå med tanke på den politiske diskusjonen i Norge knyttet til avkriminalisering. Vi få blant annet foredrag av Angela Me (Chief, Research and Trend Analysis Branch), Wadih Maalouf/Giovanna Campello (Prevention, Treatment and Rehabilitation Section), Mats Benestad (ambassadesekretær) om Norges arbeid med narkotika i FN, og Gilberto Gerra (Director, Drug Prevention and Health Branch).

Vi skal ikke bare høre om storpolitikk.  Vi vil se flere spennende lokale tiltak i Wien. Deltakerne skal få et innblikk i et nytt, unikt og innovativt behandlingsprosjekt kalt "Alkohol 2020". De vil også få presentert kompetansesenteret for syntetiske og nye narkotiske stoffer "Checkit!"

Deltakerne vil få presentert Østerriksk ruspolitikk og forebyggingsstrategier og besøke det sosialmedisinske veiledningssenteret "Das jedmayer" ved "Suchthilfe Wien".

Hvert år arrangerer Fagrådet en studietur for alle medlemsvirksomhetene for å bygge nettverk, hente kunnskap, inspirasjon og erfaringer fra andre land. I 2016 gikk turen til Roma. I år inviterer Fagrådet ansatte og ledere i medlemsvirksomhetene til Wien i Østerrike. Prinsippet er «førstemann til mølla» med påmelding til sekretariatet fagraadet@rusfeltet.no, senest innen 1. mai.

Vi skal bo midt i hjertet av Wien med Staatsoper og Kunsthistorisches Museum rett rundt hjørnet. Vi har valgt Motel One Wien Staatsoper som overnattingssted – med lovende omtale av TripAdvisor.

Pris per person er 13 000,- kr hvilket inkluderer hotell med frokost, fly tur – retur Gardermoen -Wien, transport til og fra flyplassen, transport til de ulike tiltakene vi skal besøke.

Avreise er 7. juni kl 13.55 fra Gardermoen med Austrian Airlines
Retur er 13. juni kl 10.20 fra Wien med Austrian Airlines

Fagrådet gleder seg til et nytt og spennende reisemål og ser frem til at påmeldingene tikker inn.