En stor anerkjennelse til alle som kjemper for en human narkotikapolitikk!
Arild Knutsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN)

Jo Nesbø vektla i sin tildelingstale at Arild Knutsen har vært i grøfta, reist seg igjen og jobbet hardt for avkriminalisering og rusreform. Det er derfor helt naturlig at han fortjener en ålreit-fyr-pris, sa Nesbø. Utdelingen av prisen skjedde naturlig nok på Harry Holes stamsted Restaurant Schrøder.

Hvert år deler Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen ut prisen på to millioner kroner – som årets ålreite skal gi videre til et godt formål. Arild Knutsen har sammen med Harry Hole-stiftelsen valgt at prispengene skal gå til Basecamp Explorer Foundation & Mara Maasai Girls Education Program.

Arild Knutsen er glad for å få kunne gi pengene videre til Basecamp Explorer Foundation som jobber for å skape mer bærekraftig turisme, for bevaring av utrydningstruede dyr, for lokalmiljøet og for å gi kvinner muligheter til å forsørge seg selv – både via utdannelse og arbeid. Med Mara Maasai Girls Education Program skal flere Maasai-jenter i Kenya få muligheten til å ta en utdannelse, skriver Nesbøs forlag Aschehoug i en pressemelding.
VG.no

Arild Knutsen jobber som kjent for rusmisbrukeres rettigheter og endringer i norsk narkotikapolitikk.

Han ble historisk i Fagrådssammenheng da han i 2020 var den første som både har mottatt Fagrådets rusfaglige og ruspolitiske pris.

I 2014 fikk han Fagrådets pris for godt rusfaglig arbeid hvor hovedbegrunnelsen var hans omfattende skadereduserende arbeid. I 2020 mottok han Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid sammen med RIOs leder Kenneth Arctander Johansen, for deres grundige og tålmodige arbeid for avkriminalisering og rusreform.

Det er svært hyggelig å se omtalen på sosiale medier siste døgn og anerkjennelsen Foreningen for human narkotikapolitikk og Arild Knutsen høster. Vi har valgt å sitere Tom Stalsberg, forfatter og journalist i Dagbladet. Han skriver på sin Facebook-side:    

Årets Ålreite fyr ble Arild Knutsen... Vel fortjent spør du oss i Nedre Fagerborg Telegram Byrå (NFTB). Og, hvis Vedum og Gahr Støre kan vurdere å slutte med ryggsvømming i rømmegrøt, så vil det være mulig å få til en langt mer human narkotikapolitikk i denne melk og honning og heroin-nasjonene. Fort? Ja, vil si det.

Fagrådet gratulerer Arild Knutsen med vel fortjent pris.

Harry Hole-stiftelsen er en allmennyttig stiftelse opprettet i 2008 av forfatteren Jo Nesbø, med formål å gi barn i utviklingsland  grunnleggende lese- og skriveferdigheter, samt beslektede formål.

Stiftelsen er oppkalt etter Nesbøs romanfigur, den alkoholiserte politietterforskeren Harry Hole.