Sterke navn til nasjonal rusfagkonferanse 22.-23. september!

Publisert i Fagrådet, Fremhevet

Sterke navn til nasjonal rusfagkonferanse 22.-23. september!

Avhengighetens pris – hvem tar regninga?

– er tittelen på Fagrådets rusfaglige konferanse som i år arrangeres i Oslo og Oslo Plaza. Programmet nærmer seg ferdig og vi kan love et bredt faglig innhold. Blant annet kommer spesialist i nevropsykologi Merete Øie, professor Jørgen Bramness og sosionom Anna Sabine Soggiu som vil se på rus og avhengighet ut fra sine ulike perspektiv.

Øie, Bramnes og Soggiu  vil snakke om rus og avhengighet ut fra et psykologisk, somatisk og sosialt perspektiv. Det å forstå helheten i et komplisert livsbilde kan gjerne bli enklere om vi ser saken fra flere sider, jobber sammen flerfaglig og på tvers av nivåer og erfaringsbakgrunn.

En psykologisk tilnærming kan bidra med å forstå relasjonsutfordringer, emosjonsregulering og automatisert atferd med eksempelvis å beskrive kognitive funksjoner og “følelseshjernen”, mens det biologiske og sosiale perspektivet vil gjerne utvide forståelsesbildet. Biologien med sin kunnskap om nevrobiologiske impulser og prosesser i hjernen, og det sosialfaglige perspektivet med vekt på identitet, miljøtilknytning, sosial tilhørighet og  å fremme ressurser og mestring hos den enkelte.

Vi ser fram til en spennende sesjon på konferansen!

Meld deg på her

Oslo 4.juni 2015

Foto: www.sv.uio.no, www.med.uio.no, privat

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Personvern og cookies