Samtun investerer i fysisk trening

Publisert i Fagrådet

Samtun investerer i fysisk trening

De siste årene har det vært økt fokus på fysisk trening som viktig supplement i rusbehandling. Samtun har aktivitet og fysisk trening som en del av sitt tilbud, men tar dette nå et skritt lenger.

De har bygget et eget treningsrom på Samtun og mandag 16. september var det offisiell åpning. Fagrådets leder, Jan Gunnar Skoftedalen, var invitert til å klippe snoren.

Åpenbar kost-nytte effekt
Rådet for psykisk helse og Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon har hatt prosjektet Hjertebanken hvor målsettingen nettopp har vært økt fokus på trening i behandlingen. Helseminister Bent Høie sa under Arendalsuka 2019 at kost-nytte effekten av trening som en del av behandlingen er udiskutabel. –Det trenger jeg ikke regne på engang, det kan jeg bare skrive ned på baksiden av en konvolutt, sa han.

Fra åpningen av treningsrommet på Samtun. 

Treningsklinikken ved St.Olav har vist at allerede etter 6 ukers systematisk og individuelt tilpasset trening får pasienter i rusbehandling betydelig bedre fysisk og psykisk helse.

Samarbeider med Universitetet i Sør-Øst Norge
Samtun har allerede et samarbeid med Universitetet i Sør-Øst Norge avdeling Bø om friluftsliv. Nå etableres samarbeid med studier for idrett ved samme avdeling.

Mange av beboerne ved Samtun benytter seg av trenings-, aktivitets- og fritidstilbud også utenfor institusjonen. -Det skal de fortsette med, men nå kan vi integrere trening i behandlingstilbudet, sa leder Anna Kuhlfeldt under åpningen.

Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon gratulerer Samtun med nytt tilbud og ser frem til å høre om resultatene.

Samtun
Ligger i nye Midt-Telemark kommune
Ideell stiftelse etablert i 1986
Driftsavtale med Helse Sør-Øst
Trenings- og mestringssenter for personer i alderen 17-35 år
22 døgnplasser
Daglig leder Anna Kuhlfeldt

Oslo 20. september 2019

Foto: Samtun og Jan Gunnar Skoftedalen

Les mer:

Åpenbar kost – nytte effekt av trening i rusbehandling

Fast treningstilbud i behandling!

Tilbake til forsiden

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Personvern og cookies