Gjest i studio er lege og "drog og alkoholterapeut" My Skarsgård. Alle tre har egenerfaring med avhengighet; Skarsgård med alkohol, de to programlederne med narkotika. 

Egenerfaringen gir podcasten vinklinger til ettertanke.

Jeg hadde enorme problemer. Det definerer hvem jeg er, og jeg kjenner stolthet og takknemlighet for at jeg ga meg selv sjansen til å tilfriskne.

My Skarsgård 

Alle tre har mer enn 10 års rusfrihet bak seg og har karrierer der selvledelse, motivasjon og utviklingsprosesser har vært nøkkelord. I podcasten rommer de refleksjon rundt rusmønstre, skam, pårørendes medavhengighet, benekting, behandlingsmetoder, faresignaler, arv, skyld, tålmodighet, redsel for endring og kunnskap for å kunne ta de gode valgene.    

Noen skylder på arv eller barndommen eller andre ting. Hvorfor en begynte å ruse seg er ikke interessant når avhengigheten er et faktum. Det er kun interessant på sikt. Det at en ruser seg i dag er jo fordi en har utviklet en avhengighet. En må ta tak i avhengigheten først. 

En varm, generøs og underholdende pod om kunsten å være menneske. Å være sårbar er motsatsen til å være svak, det handler i stedet om å være så trygg i seg selv at man våger være mer modig og ærlig.

Du finner podcasten "Sårbar & Superstark" der du laster ned dine podcaster. Du kan også finne den ved å klikke her.