Sitatet er hentet fra et åpenhjertig blogginnlegg i magasinet KK i april i år. Skribenten er skuespiller Julie Winge. Nå kommer hun til Fagrådets nasjonale rusfagkonferanse 14.-15. september i Oslo med overskriften "Jeg er alkoholiker".

Julie Winge er skribent, skuespiller og blogger. Datter av teaterregissør Stein Winge og skuespiller Kari Onstad. Stein Winge har i intervju med Dagbladet fortalt at de i noen år følte en «enorm fortvilelse» over datterens alkoholbruk.

Julie er ei modig jente. Vi er overlykkelige for at hun er frisk og edru. Hun ler bare om vi tilbyr henne et glass rødvin i middagsselskap, sier han i intervjuet.

Julie Winge på sin side sier:

Jeg er også edru fordi jeg vet en ting, jeg vet at jeg ikke vil ha ett glass vin. ETT GLASS VIN? Hva i alle dager skal jeg med ett glass? Nei, gi meg en kartong rødvin, en flaske vodka og litt hvitvin for sikkerhetsskyld.

Ærligheten til Julie Winge har gjort inntrykk på mange. Hun representerer en viktig stemme i fagfeltet rus og avhengighet. Usminket og med stor integritet forteller hun sin historie.

Fagrådet deler ut både pris for godt rusfaglig arbeid og pris for godt ruspolitisk arbeid på konferansen. Konferansens hovedtema er å vise bredde og kvalitet i hva et samlet rusfelt får til av godt rusfaglig arbeid. Som vanlig på Fagrådets konferanser er spennvidden stor og innlederne gode. Det vil være parallelle miniseminarer hver dag med felles overskrift – dette får vi til!

Konferansen avholdes i Oslo, Radisson Blu Scandinavia hotell, Holbergs plass, og kommer rett i etterkant av Fagrådets Jubileumsmarkering 13. september på det Norske Teatret.