Hvis vi vil forandre fremtiden må vi forstyrre nåtiden – Ruspolitisk Arena 10. mai!

Publisert i Fagrådet

Hvis vi vil forandre fremtiden må vi forstyrre nåtiden – Ruspolitisk Arena 10. mai!

Fagrådet fornyer Ruspolitisk Seminar og inviterer til:

Ruspolitisk Arena fredag 10. mai 2019 på Thon hotel Vika Atrium i Oslo

Vi er inne i et ruspolitisk taktskifte og inviterer til et program som tar temperaturen på nye ruspolitiske utfordringer. Vi ønsker å inkludere internasjonale perspektiver i debatten. Finnes det gode løsninger der ute og i så fall – hvilke prosesser har de hatt og hva har de tenkt?

Fordi kunnskap er vårt fremste våpen 
– Hvis vi vil forandre fremtiden må vi forstyrre nåtiden!

Vi henter inn fagfolk fra flere steder i Europa og diskuterer hvordan kunnskap skal bidra til utvikle og endre hvordan vi tenker om rus og avhengighet:

Hva betyr et ruspolitisk taktskifte?
Betyr flere legemidler i LAR det samme som frislipp, medikalisering og ingen tro på medikamentfri behandling?
Vil hurtigtesting av rusmidler på ungdomsarenaer bidra til illusjoner om at narkotika er ufarlig eller til færre overdoser og skader?
Fratar vi mennesker håp og tro på endring gjennom heroinassistert behandling eller er det en pragmatisk tilnærming til mennesker med store hjelpebehov?

Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid 2019
Vi skal dele ut Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid 2019 på Ruspolitisk Arena. Hvis du har meninger om hvem som bør vinne prisen så kan du innen 1. mars sende inn begrunnet forslag til fagraadet@rusfeltet.no (kun medlemsvirksomheter har forslagsrett)

Programmet blir publisert innen kort tid

Du kan allerede melde deg på!

Tilbake til forsiden

3 Kommentarer

  1. Jeg vil gjerne gi prisen til Are Lerstein og Medvandrerne. Jeg tenker at måten han får med seg rusmisbrukere ut i naturen er helt fantastisk og noe jeg ikke har sett tidligere. Han jobber for rusmisbrukernes beste på mange områder. Han holder foredrag bl a for de som jobber med rus, hvordan man best kan forstå en rusmisbruker og deres hverdag. Og hvordan naturen kan hjelpe med rus frihet. Jeg legger merke til hvor han er en rollemodell som mennesker vil følge. Jeg stemmer Are Lerstein!

  2. Lise Asmundstad for sitt engasjement for brukerne og deres rettigheter. Hun startet opp ProLAR, LAR Nett og har vært aktiv som en seriøs Brukerstemme på flete arenaer. Kjempet for rettigheter til LAR pasienter i 20år og fortsatt aktiv der i utredning av de nye Retningslinjene, en Brukerrepresentant som kjemper for et bedre LAR og Brukermedvirkning. Så jeg m.fl. syns hun er en verdig kandidat som fortjener prisen for alt hun har medvirket til innen rusfeltet de siste 20år som aktiv Brukerstemme. RehabPiloten gjennomførte en fjelltur for rusavhengige 1år før vi i Medvandrerne gjentok det samme så Lise har også med sitt friluftsliv engasjement vist at Naturen og aktivitet er godt rusavhengige som ønsker seg en endring i livet. Hun var også med Frelsesarmeen i Sandvika opp til toppen av Kilimanjaro sammen 15 rusavhengige som motivator og var en del av prosjektet fra begynnelse til slutt. Dette er bare noe av det hun har gjort for Brukerne og påvirket andre til å gjøre lignende prosjekter som man ser blir verdsatt og videreføres av andre da man har sett at det fungerer og blir etterspurt av de som ønsker seg en hverdag med mening og innhold hvor brukermedvirkning er kjempeviktig som Lise sa i sitt innlegg på LAR konferansen-19

  3. Hvorfor er det ingen som snakker om det rusmiddelet som er det største problemet?
    Det er alkohol som er årsaken til de fleste rusmiddelrelate dødsfall i Norge.
    Jeg opplever at alt dreier seg om illegale stoffer i debatten om rusmidler.
    Hvorfor unngår vi å diskutere det rusmiddelet som er årsaken til de fleste dødsfall og skader i samfunnet?

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Personvern og cookies