Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Studietur til Nederland – fullbooket

juni 12 - juni 18

Hvert år arrangerer Fagrådet en international studietur for sine medlemsvirksomheter. Turens formål er å gi faglig påfyll, se på erfaringer fra andre land og å bli kjent med, og få inspirasjon fra kollegaer i andre deler av rusfeltet. Programmet vil alltid omfatte rusfaglige – og politiske aktualiteter som preger feltet vi jobber i.

Fagrådet sin årlige studietur har vært arrangert i en årrekke og turene samler bredden av rusfeltet gjennom deltakelse fra brukerorganisasjoner, nasjonale kompetansesentre, offentlige helseforetak, kommuner, private institusjoner og andre organisasjoner og aktører på rusfeltet.

I år går turen til Nederland med base i Rotterdam.

Nederland er kjent for å tenke praktisk og hensiktsmessig rundt kontroversielle problemstillinger. Det er derfor ikke første gang Fagrådet reiser til Nederland. Forrige tur dit var imidlertid i 2002 og mye har skjedd siden den gang.

I Nederlandsk ruspolitikk er selve tankesettet interessant. Det har lagt grunnlaget for å tolerere – eller også tillate en aktivitet eller atferd som offisielt er ulovlig. Håndhevelse av loven er tenkt å være en vei til målet fremfor et mål i seg selv, slik at lover og regler ofte kun behandles som retningslinjer.

De færreste ser til Nederland som et foregangsland – tvert imot har flere europeiske land, blant annet Frankrike, presset på for sanksjoner mot Nederland for å ha brutt internasjonale avtaler med sin liberale ruspolitikk. Hyklerisk, har Nederlandske myndigheter svart Frankrike i denne debatten – ettersom cannabisbruken er nesten dobbelt så høy i Frankrike som i Nederland. Nederland har en mye «softere» bruk av «hard drugs» enn de fleste andre vestlige land. Rusmidler som «crack» og «metamfetamin» finnes i svært liten grad og heroinproblemet har vært under kontroll i flere tiår.

Vi gleder oss til en spennende studietur!

Påmelding via e-post til jan.gunnar.skoftedalen@rusfeltet.no

Pris pr deltaker er 14 900 kroner som inkluderer fly t/r Oslo – Amsterdam, 6 netter på hotell med frokost, transport til og fra flyplassen i Amsterdam og intern transport under besøkene.

Tilbake til forsiden

Detaljer

Start:
juni 12
Slutt:
juni 18
Hendelse Kategori:
Personvern og cookies