Frelsesarmeens Stedet Sagene har ansatt to musikkterapeuter og har til enhver tid flere pågående lavterskelgrupper og musikkprosjekter som innbyggere kan være med på. Dette tilbudet varierer noe fra år til år, men eksempler på slike aktiviteter er: kor/sang, jam, improvisasjon, rytmisk samspill, åpen mikk, konsertproduksjon, individualtimer med mer. 

Rockoveryfestivalen 10.-11. oktober er et samarbeid mellom lokale musikkterapeuter og brukere av musikktilbudene, samt studenter og lærere fra Norges musikkhøgskole

Resultatet er ikke noe annet enn magisk. 

Leser du dette før tirsdag 11. oktober klokka 19 har du fortsatt mulighet til å oppleve magien. Festivalen fortsetter i kveld på Stedet fra klokka 19-21. 

Ideen bak Rockovery tilhører Hans Petter Solli. Solli er selv musikkterapeut med lang fartstid fra Lovisenberg diakonale sykehus og FACT Gamle Oslo. Han er nå ansatt som første­ama­nu­en­sis ved Fagseksjon for musikkpedagogikk og musikkterapi ved Norges Musikkhøgskole (NMH). - Musikkterapi kan være en av flere nøkler til bedring for mennesker med alvorlig psykisk sykdom og/eller avhengighet, sier han.

Konferansier for Rockovery Oslo Festival er Christine Wilhelmsen (bildet).

Wilhelmsen er ansatt ved NMH der hun er stipendiat med prosjektet:
"Hvordan kan en traumebevisst tilnærming i musikkterapeutisk arbeid bidra i ungdommers bedrings- og utviklingsprosess?"

Hun er også styreleder i Norsk forening for musikkterapi.

Hun var tidligere ansatt  ved Uteseksjonen i Oslo som den aller første musikkterapeuten tilknyttet forebygging og oppsøkende arbeid i Oslo kommune. 

På scenen spilte band på rekke rad, men også enkeltpersoner som hadde skrevet egne tekster og melodier som de ønsket å dele.

Det ble mange sterke øyeblikk.

Mange har levd i vanskelige livssituasjoner over tid og tekster og musikkuttrykk var sterke. Det handler om ekte formidling, spilleglede og  talent. 

 

 

 

 

Er du interessert i musikkterapi eller vil høre mer om musikktilbudet på Stedet, ta kontakt med musikkterapeutene: musikkterapi@frelsesarmeen.no.

Ønsker du å vite mer om musikktilbudet ved Uteseksjonen ring eller send SMS til
913 03 913.

Les mer om musikktilbud og musikkterapi i rus og psykisk helsefeltet ved å klikke her