Journalist Synva Hjørnevik inngikk i fjor et samarbeid med Blå Kors om å lage podcasten Utafor. I forrige uke kom første episode på lufta. Bare noen uker før lanserte Akan podkasten #TaPraten.

Utafor
For hva gjør du når du blir gravid – og er avhengig av heroin? Hva skal til for å overbevise en arbeidsgiver om å gi deg jobb når du har 14 år i fengsel på CV-en? Og hvordan endrer livet ditt seg når du er en av Norges største punkrockere og plutselig bestemmer deg for å slutte å drikke og å legge deg klokka ni?

Sistnevnte handler om Kristopher Schau som forteller om et liv med nøye planlegging i en verden der alkohol står i sentrum av de fleste sosiale begivenheter. Kristopher Schau besøkte også vår fagkonferanse sist uke der han og Trond-Viggo Torgersen svarte åpenhjertig på spørsmål om rus og livets finurligheter.

Utafor byr på sju episoder der vi møter både kjente og ukjente mennesker som forteller sine historier.

#Tapraten
Akan lanserte i september podkasten #TaPraten. Podkasten svarer på hvordan du kan gå fram hvis du tror at en kollega drikker eller spiller for mye, - eller når noe rett og slett ikke stemmer. De to første episodene er allerede ute, den tredje lanseres nå i oktober. Deretter kommer tre nye episoder cirka annenhver uke.

Akan har også flere aktuelle kortfilmer om temaene - klikk her for å se en oversikt over filmene

Podkasting betyr at du kan laste ned og høre en spesiell sending eller et program på mobiltelefonen eller andre steder når du vil. Podkaster har de senere årene fått stadig økt oppmerksomhet. Flere aktører i rusfeltet har allerede laget podkaster i flere år.