Stølen startet i 1979 ved narkotikaseksjonen ved Grønland politistasjon, Norges største politistasjon. Stølen var med å etablerte uropatruljen i 1980. Stølen har sett hvordan rusfeltet har utviklet seg i Oslo området og hvilken rolle politiet har hatt. Han har måttet fronte ryddingen av Plata, bortvisning av narkomane i Oslo sentrum, omsetning av narkotika i bomiljø langs Akerselva osv.

På Fagrådets Nasjonale Rusfagkonferanse 22-23 september kommer stasjonssjef Kåre Stølen og holder innlegget; Politiet - vi tar vår del av regninga!

I 2008 ga Oslos politimester Anstein Gjengedal munnkurv til stasjonssjef Kåre Stølen. Stølen tok til orde for å flytte de narkomane til plassen foran Stortinget. Hovedstadens narkomane hadde allerede i årevis blitt jaget fra sted til sted og Stølen tok til orde for en storstilt aksjon under navnet «Ute av syne, ute av sinn». Aksjonen skulle finne sted på Eidsvolls plass foran Stortinget. "- Ingen politiker beveger seg i områder det de narkomane oppholder seg i dag. Hvis de skal få hjelp, må politikerne se dem, møte dem, snakke med dem og ta dem på alvor", sa han den gang.

Stølen har ofte uttalt seg med sterke meninger i media. Han har arbeidet for å bli kvitt åpenlys omsetning av narkotika i bomiljø og har i den anledning beskrevet flere paradoks "- Vi pågriper, pågriper og pågriper, og de utvises, utvises og utvises, men de kommer tilbake".

På årets nasjonale rusfagkonferanse skal Stølen snakke om avhengighetens pris sett fra politiets side, - og hvordan politiet også tar sin del av regninga gjennom sine massive ressursbruk på området. Kom og hør en frittalende politileder reflektere rundt avhengighetens pris.