Petter Nyquist ble nylig tildelt Kirkens Bymisjons Brosteinpris for sitt arbeid med TV-serien "Petter Uteligger". Brosteinprisen deles ut hvert år av Kirkens Bymisjon, som et håndslag til «en person eller sammenslutning som har markert seg i arbeidet mot nød og urettferdighet i byen – til folk som bidrar til å synliggjøre vanskelige liv, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød i storbyen.

I serien  flytter Nyquist ut på gata i Oslo, uten bolig og hjelpemidler i 52 døgn. TV-serien fikk store seertall da den ble sendt på TV2 i desember og januar, og viser en oppsøkende filmskaper som med stor respekt skildrer møtet med miljø og enkeltpersoner på gata.

Fagrådet har invitert Petter Nyquist fordi han på en glimrende måte greide å formidle lidelse og fortvilelse, men like fullt kunnskap, respekt, samhold, vennskap og humor i rusmiljøet. Da han mottok prisen uttalte Nyquist til "gatefolket":  - Det er dere, fantastiske mennesker,  som har delt av deres hverdag, og som har gjort at vi er mange som har fått bedre innsikt og forståelse i livet på gata.

Les mer om seminaret her...