I likhet med Frelsesarmeens gatefotball har toppfotballen skapt et gatelagsprosjekt. I fotballkubbene Sandefjord, Fredrikstad, Start, Haugesund. Stabæk, Odd, Vålerenga, Lillestrøm, Brann, Asker, Viking og Strømsgodset klarte de denne uka å flytte nærmere to hundre mennesker med rusproblemer fra asfalten til gress og mini-NM.

Helseminister Bent Høie er en ivrig supporter av Fotballstiftelsen. Tirsdag var han i Sandefjord med et politikerlag og spilte All Star kamp, for vise at dette er et tiltak verd å bruke noen offentlige midler på. Fotballstiftelsen er også medlem i Fagrådet - Rusfeltets hovedorganisasjon.

Fotballstiftelsen ble etablert i Fredrikstad i 2012, hvor Asker og Stabæk fulgte på allerede i 2013 og hvor nå 12 klubber samarbeider. Fotballstiftelsen driver gjennom toppklubbene i Norge et lavterskeltilbud for rusavhengig rundt om i landet. Det serveres mat, snakkes om ernæring, det å være en del av noe, det samarbeides med NAV og drives fotballaktivitet på dagtid igjennom hele året. I mange av klubbene er det tidligere toppspillere som er trenere.

Morten Pedersen foreslår at Norsk Toppfotball så fort som mulig får med de 32 klubbene sine på å øremerke en årlig million eller to fra den neste TV-avtalen verd 2,4 milliarder kroner slik at fotballstiftelsen ikke bare gjør seg avhengig av offentlig finansiering. Fagrådet er spent på om Norsk Toppfotball tar den utfordringen!!