Hva som er nøkkelen til suksess for personer med rusproblemer har kanskje mange riktige svar - ettersom folk er forskjellige, med behov og drømmer i alle retninger. Det vi imidlertid vet noe om, er at fellesnevnere som tilhørighet, aktivitet og mening er viktige, uansett hvem du er.

Forført av spriten
TV-dokumentaren "Forført av spriten" har samlet tusenvis av nordmenn foran TV-skjermene denne høsten og hovedperson i første episode er nettopp Bente Røstad Karlsen. Hun viser, i dokumentaren, uredd fram hvordan et tilsynelatende helt vanlig liv, med sine tilhørende livskriser, kan føre til overforbruk og avhengighet av alkohol. – Det gikk så langt at jeg drakk daglig og ofte var ruset når barna kom hjem fra skolen. Jeg gjemte alkohol over alt i huset, forteller Bente med utilslørt ærlighet i dokumentaren.

Hva er RIO ReStart
Nå har Bente Røstad Karlsen vært edru i flere år og er prosjektleder for RIO ReStart. RIO ReStart er et nyskapende og brukerstyrt rehabiliteringstilbud for personer som har gjennomført rusbehandling eller soning, og som ønsker rusfrihet, arbeid og et verdig liv. RIO ReStart tilbyr dagtilbud, arbeidstrening, kurs og selvutvikling på vakre Bragdøya i Kristiansandsfjorden. For å få plass må en være rusfri, ha gjennomført rusbehandling eller soning og en må stille på jobb fem dager i uken. Faste rammer, forpliktende deltakelse og personlig ansvar er kjernen i tilbudene.

RIO ReStart har eksistert i seks år og sammen med Bragdøya kystlag har de etablert et tilbud som kan vise til særdeles gode resultater. RIO ReStart har i hovedsak vært finansisert av prosjektmidler fra Helsedirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet.

En uredd og nyskapende kvinne kommer til rusfeltets fagkonferanse - kom du også!