Medlemskap i Fagrådet - organisasjonen som påvirker mest i rusfag og ruspolitikk
Rusfeltet står foran en mer spennende tid enn på lenge. Ikke minst skyldes dette arbeidet med den forestående Opptrappingsplanen for hele det brede rusfeltet. En Opptrapping som særlig må ha fokus på de lokale tiltakene både i kommunalt rusarbeid og i frivillige organisasjoner.
Fagrådet har tatt mål av seg å være tett på utviklingen av Opptrappingsplanen gjennom aktive bidrag inn mot Helse- og omsorgsdepartementet og politisk ledelse.
På Fagrådets ledermøte 6. mai ble det mange positive tilbakemeldinger til Fagrådets styre om forslaget til å aktivisere medlemstiltakene inn i egne fora og nettverk som kunne spisse både tiltaksbehovet og erfaringene som trengs inn i Opptrappingsplanens innretning og innhold. Nettverk for
- tiltak innen kommunalt ansvarsområde
- tiltak innen rusbehandling
- tiltak innen lavterskel og skadereduserende tiltak
- brukerstyrte tiltak og brukerarbeid
Er din arbeidsplass, tiltak eller organisasjon innen rusfeltet ikke organisert i eller medlem i Fagrådet kan du/dere lett bli stående utenfor det fellesskapet og de direkte påvirkningsmuligheten som det representerer, ikke minst i dagens utvikling i rusfeltet.
Medlemskapet gir dessuten tilbud om deltakelse på Fagrådets årlige studieturer for ledere og ansatte, stipendordning, sterkt reduserte priser på de viktigste møteplassene i rusfeltet : Nasjonal Fagkonferanse, Nasjonalt Ruspolitisk seminar og Nasjonale høringskonferanser. Gratis annonsering av ledige stillinger på Fagrådet webside som er den mest besøkte i feltet. Samt bruk av Fagrådets Aktivitets kalender på nettet med ekstra mulighet for å få annonsert egne kurs, konferanser, seminarer eller spesielle aktiviteter. Fagrådet styre har medlemmer som er valgt fra ulike deler av tiltaksfeltet og satt til å gjennomføre Fagrådets arbeidsplan som vedtas på Årsmøtet.
Vil du vite mer om medlemskapet kontakt sekretariatsleder Jan Gunnar Skoftedalen telefon 41474290.