Prøv mitt liv! samtale med Stortingsrepresentant Per Sandberg og rusavhengige Christer Modin må dessverre gå ut. Men vi er så heldig å få filmskaper og regissør Hallvard Bræin til Trondheim og han viser filmen sin Åtte lasaroner. Åtte lasaroner er en gangsterkomedie, laget som en mockumentary, med personer tilknyttet Frelsesarmeens rusomsorg både foran og delvis bak kamera. Gatas folk er personer tilknyttet Frelsesarmeens rusomsorg. Filmskaper og regissør Hallvard Bræin vil i tillegg til å vise filmen knytte noen kommentarer og refleksjoner til arbeidet med filmen.

Som meldt tidligere har også Helse- og omsorgsminister Bent Høie funnet tid til å komme til konferansen. Han avslutter årets konferanse og gir ingen noen grunn til å forlate salen før det er slutt. Høie deltok på fjorårets konferanse dagen før han ble statsråd.  Nå har han vært statsråd i ett år og har nylig levert sitt første "ordentlige" budsjett som Helse- og omsorgsminister. Høie har fremhevet Psykisk helse og Rus som en av budsjettvinnerne uten at feltet er ubetinga enig. Det ventes på den bebudede Opptrappingsplanen for Rusfeltet som skal komme i 2015. Hva kan Høie avsløre om den videre satsningen?

Et miniseminar er også byttet. Miniseminar h i det opprinnelige programmet går ut og inn kommer Ronny Bjørnstad fra ProLar som vil si noe om den landsomfattende Brukerundersøkelsen om LAR gjennomført av en brukerorganisasjon. ProLar fikk inn over 1000 svar, noe som gir en god indikasjon på hvordan pasientene i LAR selv opplever situasjonen.