Gatefotball – mer enn fotball
Gatefotball handler ofte om mer enn fotball for de som deltar. Gatefotballen har blant annet et nært samarbeid med Fretex og Skaperverket om arbeidstrening. Arbeidsoppgaver kan være alt fra å klargjøre varer som skal til Fretex, transporttjeneste, trykk av profiltøy, sykkelverksted og -utleie, hagestell og kafédrift. Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

Frelsesarmeens gatefotball arrangerer Homeless World Cup 2017
Frelsesarmeen har gatefotballag i Oslo, Tønsberg, Larvik, Kongsvinger, Lillehammer, Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandnes. I tillegg er Frelsesarmeen ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball, som årlig deltar i VM for bostedsløse (Homeless World Cup). Frelsesarmeens gatefotball har blitt tildelt Oslo 2017 Homeless World Cup. Turneringen skal spilles på Rådhusplassen fra 29. august til 5. september 2017.

Uttaket til VM er ikke hundre prosent endelig, så NM vil for noen av spillerne bety økt motivasjon og en ekstra innsats.

Ønsker du mer informasjon om gatefotball?
For mer informasjon om gatefotball ta kontakt med Bertel Emil Hjortland, leder for NM i gatefotball 2017, tlf. 479 74 956, eller daglig leder for Frelsesarmeens rusomsorg i Tønsberg, Thomas Mackinnon på tlf. 489 96 033.