Laster Hendelser

« Alle Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Toppmøte om musikkterapi i rus- og psykisk helsefeltet

9. November 2017 kl. 12:00 - 15:30

Nasjonalt kompetansenettverk for musikkterapi i rusfeltet inviterer til toppmøte i samarbeid med NAPHA og Norsk forening for musikkterapi. Vi inviterer ledere, fagfolk, forskere og brukerorganisasjoner i Oslo og omegn til toppmøte om musikkterapi i rus- og psykisk helsefeltet. Målet er å spre kunnskap om musikkterapi, diskutere hvordan vi som fagfelt skal arbeide videre med å implementere nasjonale anbefalinger av musikkterapi samt fremme nye samarbeidsrelasjoner.

Kompetansenettverket består for øvrig av Norges musikkhøgskole, Universitet i Bergen, Kompetansesenter rus – region øst, vest, midt og Oslo, Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

  • Musikkterapi er en evidensbasert praksis med høy grad av brukertilfredshet.
  • Musikkterapi er anbefalt i nasjonale faglige retningslinjer for både psykose, rusmiddelproblemer/avhengighet og avrusning.
  • Musikkterapi representerer en tilnærming som fremmer recovery ved å legge vekt på ressurser, motivasjon, håp, sosial inkludering og aktiv deltakelse i egen bedringsprosess.
  • Implementering: Vi trenger et krafttak for å implementere musikkterapi i rus- og psykisk helsefeltet – det fortjener våre pasienter og brukere!

Vi er glade for å kunne bekrefte at ordfører i Oslo, Marianne Borgen, og byråd for eldre, helse og sosiale tjenester Inga Marte Thorkildsen kommer.

Arrangementet er gratis.

Påmeldingsfrist 1. november 2017

Se program her

Påmelding til kielland@rusfeltet.no

Se artikkel om toppmøtet her

Detaljer

Dato:
9. November 2017
Tid
12:00 - 15:30
Hendelse Kategori:
Personvern