Laster Hendelser

« Alle Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Arendalsuka

15. August 2017 kl. 11:00 - 18. August 2017 kl. 15:00

Fagrådet setter ruspolitikk på dagsorden inn mot valgkampen og deltar for første gang med stand og flere arrangement under Arendalsuka. Fagrådet samarbeider om tre programposter med Tyrilistiftelsen og en programpost med Abbvie AS (firma som produserer medisiner mot Hepatitt C).

Hvilke arrangement har Fagrådet på programmet?
Hovedarrangementet foregår onsdag 16. august kl. 14-16, i de nye lokalene til Tyrilistiftelsen i Arendal sentrum, Vesterveien 3, med overskriften: Er avkriminalisering og legalisering fremtidens ruspolitikk? Bakteppet er den pågående diskusjonen om å avkriminalisere bruk og besittelse av narkotika. Flertallet av politiske partier går inn for avkriminalisering i en eller annen form, blant annet med bakgrunn i kunnskap om at straff og sanksjoner i liten grad gir ønsket effekt. Er helsehjelp fremfor straff veien å gå og på hvilken måte kan vi løse dilemmaene, spør vi.
Se program her
Les mer om arrangementet i Arendalsukas avis her

Torsdag 17. august har vi to programposter. Den første debatten er klokka 10-11 med overskriften Brukermedvirkning inn i idiotien? Her stiller vi spørsmål ved om definisjonen og praktiseringen av brukermedvirkning har kommet ut av kurs? Mange beskriver en bekymring over at fag går på bekostning av misforstått brukermedvirkning. Målet om rusfrihet er mange steder senket til et mål om å ruse seg mindre, og pasienter i døgnbehandling har nå muligheten til å velge bort de delene av behandlingen “de ikke liker”. Innleder er Vidar Hårvik, leder i brukerorganisasjonen MARBORG.
Se program her
Les mer om arrangementet i Arendalsukas avis her

Torsdag 17. august klokka 15.30-17.30 tar vi debatten : Ett år med nasjonal strategi – er vi nærmere å utrydde hepatitt C? Hepatitt C har blitt betegnet som den stille epidemien. Strategien for virale hepatitter var etterlengtet og håpet var at man endelig skulle ta et krafttak for denne pasientgruppen. Men ble det sånn? Ett år senere gjør vi opp status og setter ambisjoner for fremtiden.
Arrangementet vil foregå i Sal A på Clarion Tyholmen. Både politikere og brukere vil delta.
Se program her

Fredag 18. august klokka 10-11 arrangerer vi debatt rundt overskriften: Nye krav til rusbehandling gir flere svingdørspasienter? Vi spør deltakerne om organiseringen av rusbehandlingen bidrar til at institusjonene senker forventningene til pasientene? Reduserer kravene om  – kortere behandlingstid, høyt belegg, medbestemmelse, økt medisinbruk og mangel på differensiering i tilbud, institusjonenes faglige autonomi?
Se program her
Les mer om arrangementet i Arendalsukas avis her

Detaljer

Start:
15. August 2017|11:00
Slutt:
18. August 2017|15:00
Hendelse Kategori:
Personvern